Jadłospis
Legenda alergeny
A1 - gluten A3 - jaja i produkty pochodne A4 - ryby i produkty pochodne A7 - mleko i produkty pochodne
A8 - orzechy A9 - seler A10 - gorczyca
Tygodniowe menu
|
ŚNIADANIE / oddziały przedszkolne |
OBIAD |
PODWIECZOREK / oddziały przedszkolne |
9 VI PONIEDZIAŁEK |
płatki na mleku(200ml) A7 parówka (50g) pieczywo z masłem (50g) A1,7 ogórek małosolny (20g) |
zupa krupnik (200ml) A9 pierogi z mięsem (200g) A1,3,7 surówka bosmańska (100g) herbata z cytryną (200ml)
|
croissant(50g) A1,3,7 jogurt naturalny (150g)A7
|
10 VI WTOREK |
szynka mielona (20g) serek wiejski (50g) A7 pieczywo z masłem (50g) A1,7 pomidor (20g) kakao (200ml) A7
|
zupa pomidorowa z makaronem (200ml) A1,3,7,9 kurczak pieczony (100g) ziemniaki z masłem (200g) A7 surówka wiosenna (100g) jagodzianka (50g)A1,3,7 woda (330ml)
|
szynka z indyka(20g)A7 kajzerka z masłem (50g) A1,7 sałata
|
11 VI ŚRODA |
zacierki na mleku (200ml) A1,3,7 kiełbasa szynkowa (50g) kajzerka z masłem (50g) A1,7 ogórek (20g) |
zupa zalewajka (200ml) A1,7,9 gyros drobiowy (100g) ryż (50g) A1 surówka z porem (100g) sok owocowy (200ml)
|
serek waniliowy (135g) A7 wafle ryżowe (50g)
|
12 VI CZWARTEK |
Kiełbasa krakowska (20g) pasta rybna (50g) A3,4,7 pieczywo z masłem (50g) A1,7
|
zupa z fasolki szparagowej (200ml) A7,9 makaron z serem i musem truskawkowym (200g) A1,3,7 woda (330ml)
|
kabanos (50g ) kajzerka z masłem (50g) A1,7 rzodkiewka
|
13 VI PIĄTEK |
twarożek (50g) A7 chałka z masłem (50g) A1,7 konfitura truskawkowa herbata owocowa (200ml) |
zupa koperkowa (200ml) A7,9 paluszki rybne (100g) A1,3,4 ziemniaki z masłem (200g) A7 surówka z kiszonej kapusty (100g) kompot (330ml)
|
mus musli owocowy(170g) A1,7
|