Jadłospis
Legenda alergeny
A1 - gluten A3 - jaja i produkty pochodne A4 - ryby i produkty pochodne A7 - mleko i produkty pochodne
A8 - orzechy A9 - seler A10 - gorczyca
Tygodniowe menu
|
ŚNIADANIE / oddziały przedszkolne |
OBIAD |
PODWIECZOREK / oddziały przedszkolne |
23 VI PONIEDZIAŁEK |
makaron na mleku(200ml) A1,3,7 szynka konserwowa (20g) pieczywo z masłem (50g) A1,7 papryka (20g)
|
zupa grochówka (200ml) A1,9 pierogi z jagodami i sosem jogurtowym (200g) A1,3,7 herbata z cytryną (200ml)
|
andruty(30g) A1,3 jogurt skyrek(150g)A7
|
24 VI WTOREK |
polędwica (20g) ser żółty (50g) A7 pieczywo z masłem (50g) A1,7 pomidor (20g) kakao (200ml) A7
|
zupa koperkowa (200ml) A7,9 schab pieczony w sosie (100g) ziemniaki z masłem (200g) A7 surówka z buraków (100g) woda (330ml)
|
serek waniliowy(135g)A7 kajzerka z masłem (50g) A1,7
|
25 VI ŚRODA |
chrupki kukurydziane na mleku (200ml) A7 jajecznica (50g) paluch z masłem (50g) A1,7 ogórek (20g) |
zupa kapuśniak ze słodkiej kapusty (200ml) A1,9 pulpet w sosie pomidorowym (100g) A1,3 kasza kus kus (50g) A1 surówka z białej kapusty (100g) sok owocowy (200ml)
|
jagodzianka (50g) A1,3,7 deser waniliowy (60g) A7
|
26 VI CZWARTEK |
szynka z indyka (20g) pasta rybna (50g) A3,4,7 pieczywo z masłem (50g) A1,7
|
zupa zacierkowa (200ml) A1,3,9 paluszki rybne (100g) A1,3,4 ziemniaki z masłem (200g) A7 sałatka z pomidorów (100g) woda (330ml)
|
kabanos (50g ) kajzerka z masłem (50g) A1,7 rzodkiewka
|
27 VI PIĄTEK |
twarożek (50g) A7 chałka z masłem (50g) A1,7 konfitura truskawkowa herbata z cytryną(200ml)
|
zupa krupnik (200ml) A7,9 naleśniki z serem i musem truskawkowym herbata z cytryną (200ml)
|
mus musli owocowy(170g) A1,7
|