Jadłospis
Legenda alergeny
A1 - gluten A3 - jaja i produkty pochodne A4 - ryby i produkty pochodne A7 - mleko i produkty pochodne
A8 - orzechy A9 - seler A10 - gorczyca
Tygodniowe menu
|
ŚNIADANIE / oddziały przedszkolne |
OBIAD |
PODWIECZOREK / oddziały przedszkolne |
2 VI PONIEDZIAŁEK |
makaron na mleku (200ml) A1,3,7 kiełbaski koktajlowe (50g) pieczywo z masłem (50g) A1,7 ogórek małosolny (20g) |
zupa grochówka (200ml) A1,9 naleśniki z serem i musem truskawkowym (200g) A1,3,7 herbata z cytryną (200ml)
|
herbatniki(30g) A1,3,7 deser mleczny(60g)A7
|
3 VI WTOREK |
szynka mielona (20g) serek topiony (20g) A7 pieczywo z masłem (50g) A1,7 pomidor (20g) kakao (200ml) A7
|
zupa buraczkowa (200ml) A7,9 kotlet devolay (100g)A1,3,7 ziemniaki z masłem (200g) A7 surówka biała (100g) woda (330ml) |
serek waniliowy (135g)A7 kajzerka z masłem (50g) A1,7
|
4 VI ŚRODA |
płatki ryżowe na mleku (200ml) A7 kiełbasa szynkowa (50g) pieczywo z masłem (50g) A1,7 papryka (20g) |
zupa z młodej kapusty (200ml) A1,9 kotlet sojowy(200g) A1,7 kasza kuskus (50g) A1 surówka bosmańska(100g) sok owocowy (200ml)
|
drożdżówka (50g) A1,3,7 owoc
|
5 VI CZWARTEK |
szynka drobiowa (20g) pasta rybna (50g) A3,4,7 pieczywo z masłem (50g) A1,7
|
zupa koperkowa (200ml) A7,9 makaron z sosem bolognese i żółtym serem (200g) A1,3,7 woda (330ml) morela (40g) |
polędwica sopocka (50g ) kajzerka z masłem (50g) A1,7 sałata
|
6 VI PIĄTEK |
twarożek (50g) A7 paluch z masłem (50g) A1,7 konfitura truskawkowa herbata owocowa (200ml) |
zupa kalafiorowa(200ml) A7,9 łosoś soute z pieca (100g) ziemniaki z masłem (200g) A7 surówka colesław (100g)A7 woda (330ml) |
wafle ryżowe(50g) A1 skyrek owocowy(100g) A7
|