
Legenda alergeny
A1 - gluten A3 - jaja i produkty pochodne A4 - ryby i produkty pochodne A7 - mleko i produkty pochodne
A8 - orzechy A9 - seler A10 - gorczyca
Tygodniowe menu
|
|
ŚNIADANIE
/ oddziały przedszkolne
|
OBIAD
|
PODWIECZOREK
/ oddziały przedszkolne
|
|
ŚNIADANIE
/ oddziały przedszkolne
|
OBIAD
|
PODWIECZOREK
/ oddziały przedszkolne
|
21 IV
PONIEDZIAŁEK
|
|
|
|
22 IV
WTOREK
|
parówka wieprzowa (50g)
ser żółty (20g)
makaron na mleku (200g) A1,3,7
pieczywo z masłem (50g) A1,7
ogórek kiszony (20g)
herbata z cytryną (200ml)
|
zupa pomidorowa z makaronem (200ml) A1,3,7,9
gyros drobiowy (100g)
ryż (50g)
surówka colesław (100g) A7
sok owocowy (200ml)
|
herbatniki (30g) A1,3,7
jogurt naturalny (150g)
A7
|
23 IV
ŚRODA
|
szynka konserwowa (20g)
serek wiejski (75g) A7
paluch z masłem (50g) A1,7
pomidor (20g)
kakao (200ml) A7
|
zupa ogórkowa (200ml) A7,9
kotlet sojowy (200g) A1
kasza kus-kus (50g)
surówka z porem (100g) A7
woda (330ml)
|
drożdżówka (50g) A1,3,7
mus owocowy (100g)
|
24 IV
CZWARTEK
|
pasta rybna (50g) A3,4,7
szynka mielona (20g)
pieczywo z masłem (50g) A1,7
papryka (20g)
kawa na mleku (200ml) A7
|
zupa z fasolki szparagowej (200ml) A7,9
makaron z sosem bolognese
i żółtym serem (200g) A1,3,7
sok owocowy (200ml)
|
szynka drobiowa (20g)
kajzerka z masłem (50g) A1,7
sałata
|
25 IV
PIĄTEK
|
twarożek (50g) A7
konfitura truskawkowa
chałka z masłem (50g) A1,7
herbata z cytryną (200ml)
|
zupa koperkowa (200ml) A7,9
paluszki rybne (100g) A4
ziemniaki z masłem (200g) A7
surówka colesław (100g) A7
woda (330g)
|
wafle andruty (50g) A1,3
banan (150g)
|
|
|
|
|
|
|