Jadłospis
Legenda alergeny
A1 - gluten A3 - jaja i produkty pochodne A4 - ryby i produkty pochodne A7 - mleko i produkty pochodne
A8 - orzechy A9 - seler A10 - gorczyca
Tygodniowe menu
|
|
ŚNIADANIE / oddziały przedszkolne |
OBIAD / oddziały przedszkolne szkoła |
PODWIECZOREK / oddziały przedszkolne |
|
15 XII PONIEDZIAŁEK |
płatki kukurydziane na mleku (200ml) A1,7,8 pasztet (50g) pieczywo z masłem (50g) A1,7 ogórek kiszony (20g) herbata z cytryną (200ml) |
zupa fasolowa na wędzonce A9 pierogi z serem i bananem (200g) A1,3,7 sos waniliowy herbata z cytryną (200ml)
|
drożdżówka z jabłkiem
|
|
16 XII WTOREK |
szynka mielona (20g) szynka konserwowa (20g) warkocz serowy (50g) A1,3,7 pieczywo z masłem (50g) A1,7 pomidor (20g) kakao (200ml) A7
|
zupa koperkowa na maśle (200ml) A1,9 kotlet pożarski (100g) A1,3,7 ziemniaki z masłem (200g) A7 surówka wiosenna(100g) A7 woda (200ml) mandarynka
|
kajzerka z masłem (50g) A 1,7 szynka mielona (20g) sałata
|
|
17 XII ŚRODA |
twaróg (50g) konfitura paluch z masłem (50g) A1,7 herbata z cytryną (200ml)
|
kapuśniak kwaśny na żeberkach (200ml) A1,9 kotlet sojowy (100g) kasza kus kus (50g) A1,8 buraki zasmażane (100g) A1 sok (200ml) jabłko
|
ciasteczka lubisie (50g) A1,3,7 jogurt jagodowy (150g) A7 |
|
18 XII CZWARTEK |
pasta rybna (50g) A3,4,7 kiełbasa szynkowa (20g) pieczywo z masłem (50g) A1,7 papryka (20g) kakao (200ml) |
zupa ogórkowa na maśle (200ml) A7,9 gyros drobiowy (100g) ryż (50g) A1,3 woda (330ml)
|
kajzerka z masłem (50g) A1,7 serek waniliowy (135g)
|
|
19 XII PIĄTEK |
zacierki na mleku (200ml) A1,7 jajo w majonezie (50g) A3,7 kajzerka z masłem (20g) A1,7 ogórek (20g) herbata z cytryną (200ml) |
zupa kalafiorowa na maśle (200ml) A7,9 paluszki rybne (100g) A1,3 ziemniaki z masłem A7 surówka z kiszonej kapusty (100g) woda (330ml) pomarańcza
|
mus jaglanka (170g) A1 |
